Cele mai periculoase alimente din lume
Cu toate acestea, oamenii s-au îndepărtat de hrana naturală atât de mult, încât astăzi, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a unei diete sănătoase. Vânzările de junk food au crescut dramatic.
Lanțurile de magazine fast-food, care abundă în alimente procesate, sunt la tot pasul. Printre cele mai periculoase alimente din lume se numără maioneza, carnea grasă, mezelurile, băuturile carbogazoase, alimentele dulci, chipsurile.
Maioneza este un amestec caloric, care conține foarte multă grăsime, glucide, agenți de colorare, îndulcitori, înlocuitori.
La fel de nocive sunt ketchup-ul și diverse sosuri, care, în afară de coloranți și înlocuitori de arome, conțin și produse modificate genetic. Carnea grasă accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor și contribuie la apariția bolilor cardiovasculare.
Mezelurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente. Ele conțin așa-numitele grăsimi ascunse, obținute prin colorare și arome. Mulți producători de produse din carne folosesc soia transgenică (modificată genetic), pentru obținerea mezelurilor – cremwurști, cârnați, salam.