Frederic Jaunault spune că dependența de gusturilor industriale, precum cea de zaharuri, prezente în proporție de 30-40% în hrana procesată, este mai periculoasă decât cea de nicotină sau cocaină.
„Astăzi trebuie să fim conștienți de faptul că mâncăm multe produse industriale, iar aceste produse industriale au de la 30 până la 40% zahăr. Iar acest gust al zahărului șterge amintirea gustului autentic al respectivului aliment. Așa că eu încerc să îi fac să experimenteze gustul amar, dulce, acru, sărat, acid pentru a forma palatul gustativ al copiilor și pentru a evita ca ei să devină ‚victimele” marilor societăți care produc hrană industrială. Dependența de aceste gusturi industriale este mai periculoasă decât cea de nicotină sau de cocaină. Palatul gustativ al copiilor este distrus, dar, din motive comerciale, celor implicați nu le pasă”, a spus acesta în cadrul unui interviu acordat Agerpres.
El a mai spus că a creat o Academie a Fructelor și Legumelor. „Prin aceasta împart pasiunea mea pentru aceste produse, cu scopul de a-i învăța să mănânce bine, pentru a-i face să realizeze că pot experimenta multe gusturi”, precizează Jaunault.