Cinci alimente pentru o piele fără acnee

Publicat: 29 03. 2013, 09:33
Actualizat: 29 07. 2014, 19:57

Pe lângă tulburările hormonale, și alimentația joacă un rol important atunci când vine vorba despre sănătatea și aspectul pielii. Un ten luminos, curat și lipsit de coșuri poate fi păstrat cu ajutorul unei alimentații bogate în elemente benefice precum:

1. Chefirul – acest minunat produs lactat fermentat ce provine din țările caucaziene asigură consumatorilor un amestec de proteine, lipide și zaharuri ideal pentru o sănătate de fier. În funcție de perioada de fermentație, acesta poate fi mai mult sau mai puțin acru, mai bogat sau mai sărac în nutrienți. De exemplu, cu cât este mai acru, cu atât va fi mai bogat în acid folic, una dintre cele mai importane vitamine în sarcină, în prevenirea anemiei și în menținerea unui aspect frumos al pielii.

Chefirul stimulează digestia și detoxifică organismul în acelați timp. Iar atunci când corpul este curat pe dinăuntru, va străluci pe dinafară. Și să nu uităm, desigur, de cantitatea importată de vitamina A care inhibă acumularea de keratină (keratina este o proteină care blocheaza porii pielii atunci când este produsă din abundență) și sebum, reducând astfel riscul apariției coșurilor.

Află de pe csid.ro care sunt celelalte alimente care mențin pielea sănătoasă!