Foodstory.ro prezintă cele mai frecvente cinci greșeli pe care le poți face atunci când prepară omleta:
1. Nu bați bine ouăle
Pentru ca omleta să fie bună, ouăle trebuie bătute foarte bine. Pot fi amestecat chiar cu blenderul, până se obține o pastă omogenă, de un galben deschis la culoare.
2. Adaugi lapte
Dacă adaugi mai mult lichid în omletă, aceasta se va lipi de tigaie. Este indicat să se renunțe la apă, lapte sau smântână.
3. Folosești o tigaie prea mare
În această situație, ouăle vor forma un strat prea subțire, care se va rupe sub ingredientele pe care le adaugi (spre exemplu, șuncă). Pentru o omletă pentru una sau două persoane trebuie folosită o tigaie de mărime medie, cu teflon.
4. Dai focul prea mare
Omleta se va coace neuniform în acest caz. Focul trebuie să fie mediu, scrie sursa citată.
5. Pui ingrediente crude în omletă
Dacă vrei să adaugi spanac, ciuperci, roșii sau mezeluri în omletă, ele trebuie gătite înainte. În caz contrar, omleta nu va avea consistența dorită, ci va fi foarte moale.