Aspectul ciocolatiu al pielii dispare la o lună de la ultima ședință de bronzare.
Specialiștii în dermatologie spun că celulele pielii se reînnoiesc o dată la 28 de zile, ceea ce face ca bronzul să dispară repede. Pentru a ne păstra aspectul bronzat al pielii pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată trebuie să respectăm o serie de reguli.
Astfel, folosirea produselor de îngrijire corporală, hidratarea corespunzătoare și suplimentarea dietei cu vitamine ajută pielea să-și mențină mai mult timp aspectul bronzat.
Expertul în beauty Dana Sota, autoarea cărții „Frumusețea se învață”, este de părere că momentul zilei în care ne alegem să ne bronzăm este important pentru menținerea aspectului ciocolatiu al pielii. „Nu este recomandat să ne expuÂnem soarelui între orele 11 și 15, deoarece razele soarelui sunt extrem de puternice, iar riscul de a ne arde este destul de ridicat”, spune Dana Sota.Dacă pielea este arsă, bronzul va dispărea în cel mult o lună, iar pe piele vor apărea pete provocate de soare.
Folosirea autobronzantelor este recomandată persoanelor care vor să prelungească durata bronzului. „Față de vechile produse cosmetice de acest tip, a căror culoare bătea spre portocaliu, autobronzantele noi sunt realizate pentru diferitele tipuri de ten, în funcție de pigment, și au o culoare extrem de naturală”, menționează specialistul. Pentru a nu risca apariția petelor sau neuniformizarea bronzului, este indicată folosirea unei creme intens hidratante înainte de a aplica autobronzantul. „Culoarea se va intensifica în câteva ore de la aplicare, timp în care trebuie să evităm dușurile și transpirația”, completează Dana Sota.
Evitarea tratamentelor corporale care presupun exfolierea. Astfel, pentru ca pielea să își mențină suplețea, dincolo de aspectul ciocolatiu, se recomandă ca după fiecare duș să fie aplicată o cremă hidratantă, de preferat o loțiune după plajă care conține și autobronzant, esențial pentru menținerea bronzului.
Includerea în dietă a alimentelor bogate în betacaroten, vitaminele C, A și E, deoarece culoarea acestora acționează asupra pielii, ajutând la menținerea bronzului. Printre cele mai bune surse de betacaroten se numără fructul de mango, pepenele galben, morcovii, piersicile, caisele și spanacul. Căpșunile, roșiile, ardeiul gras sunt cele mai bune surse de vitamina C, ficatul, ouăle, peștele gras și brânza abunÂdă în vitamina A, iar nucile, alunele și arahidele reprezintă o sursă ideală de vitamina E.
Nu folosiți ulei de măsline, de bebeluși sau bere pentru a vă bronza. „Acestea nu accelerează procesul de bronzare sau de menținere a bronzului pentru o perioadă mai lungă de timp, dimpotrivă, uleiul de măsline, cel de bebeluși și berea accelerează arderea pielii, iar derma nu are niciun fel de protecție solară”, subliniază Dana Sota.