Prima pagină » Magazin » Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare
Citește detalii în Gândul

Studiul, efectuat de Colegiul American de Cardiologie, subliniază că alcoolul consumat în exces poate deveni extrem de dăunător pentru sănătate și poate scurta speranța de viață dacă nu este consumat în cantități moderate. ,,Există un echilibru delicat între efectele benefice și cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate consumatorilor și pacienților”, a precizat Bo Xi, autorul studiului.

La cercetare au participat 333.247 de persoane între 1997 si 2009, timp în care pacienții au fost în mod regulat obligați să dezvăluie detalii în ceea ce privește consumul lor de alcool.

Studiul a constatat că persoanele care consumă alcool în exces au o speranță de viață mai scăzută cu 25% comparativ cu cei care au băut moderat. De asemenea, consumatorii de alcool în cantități mari sunt cu 67% mai expuși riscului de a dezvolta cancer.

Un pahar de vin consumat seara ar putea să crească nivelul de creativitate, conform unui studiu similar realizat în Austria. Explorând legătura dintre creativitate și consumul redus de alcool, cercetările publicate în ,,Conștiință și Cogniție” de către dr. Mathias Benedek au arătat că o cantitate moderată de alcool poate spori capacitatea creierului și, prin urmare, poate spori capacitatea pentru activități creative, cum ar fi scrisul.

 

Autor