Consumul regulat de ciocolată negră ajută la prevenirea infarctelor
Binefacerile aduse de consumul regulat de ciocolată neagră în ceea ce privește prevenirea infarctelor au fost confirmate de un studiu realizat de cercetătorii din Australia, informează AFP.
Acest studiu, realizat de cercetătorii de la Monash University din Melbourne, pe un eșantion de 2.013 australieni și publicat în British Medical Journal, prezintă efectele semnificative ale ciocolatei care are o concentrație ridicată de cacao.
Consumul zilnic, pe o perioadă de zece ani, a 100 de grame de ciocolată care conține cel puțin 70% cacao ar permite astfel evitarea a 70 de accidente cardiace fatale și a 15 non fatale, la o populație de 10.000 de persoane.
„Potrivit concluziilor noastre, ciocolata neagră ar putea deveni o alternativă sau un supliment pentru terapiile medicamentoase la persoanele care prezintă un risc crescut de maladii cardiovasculare”, a declarat Ella Zomer, coordonatoarea studiului.
Oamenii de știință australieni au apelat la tehnica de modelare epidemiologică, comparând datele lor cu cele furnizate de numeroase alte studii care au evidențiat binefacerile ciocolatei asupra sănătății.
Ciocolata este bogată în polifenoli, puternici antioxidanți naturali care limitează stresul și reduc riscurile de declanșare a maladiilor cardiovasculare, a cancerelor și a altor boli cronice.