Copiii care sunt hrăniți regulat, de mici, cu produse de tip fast-food riscă să dezvolte un IQ cu până la cinci puncte sub nivelul celora care consumă mâncare preparată în casă, fructe și legume, scrie Daily Mail, citând un studiu realizat de către profesorii Universității din Londra.
Potrivit cercetării, acest tip nociv de alimentație influențează abilitățile cognitive și creșterea, copiii ajungând să aibă, pe termen lung, un nivel de inteligență scăzut.
Totodată, cercetarea arată că hrănirea copiilor cu mâncare de tip fast-food se întâlnește cel mai des în cazul părinților cu un statut socio-economic scăzut, în timp ce adulții cu posibilități materiale superioare își hrănesc copiii cu mâncare proaspătă, pregătită în casă, fructe și legume.
„Este cunoscut faptul că alimentația joacă un rol important în dezvoltarea creierului, dar această cercetare a vizat efectele unei anumite categorii de produse asupra IQ-ului la copii. (…) Studiul vrea să vină în sprijinul campaniilor prin care se urmărește reducerea consumului de fast-food în rândul copiilor din Marea Britanie.” spune doctorul Sophie von Stumm, din cadrul departamentului de psihologie al Universității londoneze.
Potrivit acesteia, efectele consumului regulat de fast-food se regăsesc în rezultatele slabe ale copiilor la testele de inteligență și chiar în eforturile ieșite din comun de a face față cerințelor școlare.
Studiul a fost efectuat pe un număr de 4.000 de copii cu vârste între trei și cinci ani.