Prima pagină » Magazin » Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu, jurat MASTERCHEF, să gătească în Barcelona

Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu, jurat MASTERCHEF, să gătească în Barcelona

Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu, jurat MASTERCHEF, să gătească în Barcelona
După un sfârșit de an petrecut la muncă, în bucătărie, și cu puțin timp înainte de a reîncepe filmările pentru show culinar, "MasterChef", Cătălin Scărlătescu și-a încărcat bateriile într-o vacanță în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor și preparatelor culinare iberice

După un sfârșit de an petrecut la muncă, în bucătărie, și cu puțin timp înainte de a reîncepe filmările pentru show culinar, „MasterChef”, Cătălin Scărlătescu și-a încărcat bateriile într-o vacanță în Spania, acolo unde a plecat în căutarea gusturilor și preparatelor culinare iberice.

Juratul show-ului de la ProTv a recunoscut că a vrut să descopere și zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate mai puțin cunoscute turiștilor.

Încântarea supremă însa a avut-o în Barcelona, acolo unde, vrăjit de miresmele, condimentele și tarabele din celebra piață La Boqueria, Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns să gătească la fața locului. „În cunoscuta piață din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit și aglomerat, dar cu mâncare foarte bună și atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă și recunosc că nu m-am putut abține să nu trec dincolo de tejghea și să gătesc un pic. A fost o experiență plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piață atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis”, spune Chef Scărlătescu.

Dornic să încerce gusturi și arome noi, cunoscutul jurat a ajuns în Catsellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul și cu totul specială. „Se numeste carajillo și se prepară astfel: două pliculețe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer și apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsură de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi și o bucățică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous”, garantează juratul de la MasterChef.

Tot la capitolul gastronomic, Cătălin Scărlătescu a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiționali. „Restaurantele mici, tradiționale, din zonele rurale m-au vrăjit și am fost chiar uimit să văd că la ora 9 dimineața se pregăteau deja cârnați și fripturi pentru micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a întrebat chiar dacă am venit în Spania să filmez pentru ‘MasterChef”. Mă știa pentru că avea anjagați români care urmăriseră primul sezon. La fel de prietenoși au fost și românii dintr-un mic restaurant celebru pentru mâncarea bună pe care o ofera, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiți cu brațele deschise și răsfățați cu preparate delicioase”, povesteste juratul de la show-ul de la ProTV.

Din itinerariul iberic al lui Chef Scărlătescu nu au lipsit însă nici Valencia, cu celebrul său Oceanograf dar și Churreria, o renumită covrigărie locală, Peniscola cu statuia Papei Luna sau satele cu taverne primitoare și livezile de portocali.