Cum a ajuns salata verde mai nocivă decât slănina
Conform unui studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Carnagie Mellon consumul de carne ar putea fi mai puțin dăunător pentru mediu decât consumul fructelor și al legumelor. Publicat în Environment System and Decisions journal, studiul contrazice vocile celor care spuneau că oamenirea ar trebui să reducă consumul de carne pentru a regla problemele pe care le are planeta legat de climă.
Cercetătorii au descoperit că a mânca doar alimente considerate până acum „sănătoase”, crește impactul negativ asupra mediului chiar dacă volumul de calorii a fost mai redus. Experții au examinat modul în care sunt crescute, procesate și transportate fructele și legumele și au ajuns la concluzia că salata verde are efecte negative pentru mediu prin consumul de resurse alocat pentru întreținerea lor.
Paul Fischneck, co-autor al studiului și profesor la universitatea respectivă, a spus că: „O mulțime de legume comune necesită mai multe resurse decât s-ar crede”.
Simpla reducere a numărului de calorii consumate nu ajută mediul, emisiile produse, energia și apa utilizată sunt mai nocive în cazul multor fructe și legume.”Vinetele, țelina, salata verde și castraveții arată deosebit de rău în comparație cu carnea de porc sau de pui ca impact asupra mediului.”