Acest test clinic numit „LEAP-On” a fost publicat în revista americană New England Journal of Medicine. Rezultatele sale au arătat că consumul de arahide de la vârste fragede, de la primele patru luni până la cinci ani de viață, reduce cu 81% rata alergiilor la copii.
Inițial studiul a fost realizat pe un număr de 640 de copii.Cercetarea a pornit de la o constatare făcută în Israel unde foarte puțini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.
Medicii au stabilit că bebelușii israelieni încep să consume arahide de la câteva luni de viață în timp ce în alte țari se recomandă evitarea consumului de arahide tocmai de teama alergiilor. Prima fază a cercetării nu a putut stabili însă dacă participanții rămân protejați împotriva alergiilor la arahide chiar și în condițiile în care întrerup consumul o perioadă mai lungă de timp, au explicat cercetătorii
Pentru a rezolva și această problemă specialiști au urmărit mai mult de 500 de copii, dintre cei participanți la prima etapă a cercetării dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. Concluziile au arătat că doar 4,8% dintre aceștia au devenit ulterior alergici, în timp ce în cazul celor care nu au consumat de mici arahide rata era mult mai mare, d 18,6%.