Prima pagină » Magazin » Cum ajută vegetarianismul mediul înconjurător. STUDIU

Cum ajută vegetarianismul mediul înconjurător. STUDIU

Cum ajută vegetarianismul mediul înconjurător. STUDIU
Un grup de cercetători a comparat emisiile de gaze de seră de la mai bine de 55.000 de consumatori de carne, de pește, dar și vegetarieni și vegani din Marea Britanie. Rezultatele studiului lor sunt cu totul incredibile.

Cercetătorii au descoperit că emisiile de gaze cu efect de seră aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt de două ori mai mari decât cele aferente unui regim alimentar vegan, scrie Huffington Post.

Rezultatele studiului au arătat, totodată, că emisiile de gaze cu efect de seră aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt cu până la 51% mai ridicate decât cele eliberate din cauza persoanelor care consumă pește și cu până la 54% mai mari decât cele ale vegetarienilor.

Producția, transportul și depozitarea alimentelor contribuie major la aceste emisii, conform studiului, de la dioxidul de carbon care este eliberat de combustibilii fosili utilizați pentru a pune în funcționare aparaturile din fermă până la metanul eliberat de animale.

Produsele fabricate din materie primă animală tind, totodată, să elibereze mai multe emisii decât cele fabricate din materie primă vegetală, având în vedere atât metanul eliberat de animale cât și ritmul de creștere de durată al acestora.