Cum ajută vegetarianismul mediul înconjurător. STUDIU
Cercetătorii au descoperit că emisiile de gaze cu efect de seră aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt de două ori mai mari decât cele aferente unui regim alimentar vegan, scrie Huffington Post.
Rezultatele studiului au arătat, totodată, că emisiile de gaze cu efect de seră aferente unui regim alimentar bazat pe carne sunt cu până la 51% mai ridicate decât cele eliberate din cauza persoanelor care consumă pește și cu până la 54% mai mari decât cele ale vegetarienilor.
Producția, transportul și depozitarea alimentelor contribuie major la aceste emisii, conform studiului, de la dioxidul de carbon care este eliberat de combustibilii fosili utilizați pentru a pune în funcționare aparaturile din fermă până la metanul eliberat de animale.
Produsele fabricate din materie primă animală tind, totodată, să elibereze mai multe emisii decât cele fabricate din materie primă vegetală, având în vedere atât metanul eliberat de animale cât și ritmul de creștere de durată al acestora.