Prima pagină » Magazin » Cum arătau fructele și legumele în trecut. TOP 10 modificări genetice

Cum arătau fructele și legumele în trecut. TOP 10 modificări genetice

Cum arătau fructele și legumele în trecut. TOP 10 modificări genetice
Detalii în articol

O bună parte dintre legumele și fructele din trecut sunt de nerecunoscut astăzi. List Verse prezintă un top al alimentelor modificate genetic și modul în care acestea au fost transformate până au ajuns la forma din prezent. 

10. Morcovii

Morcovii au început să fie cultivați în secolul X în Anatolia și Persia. Înainte de a fi domesticit, morcovul sălbatic creștea în majoritatea regiunilor de pe glob. Semințe vechi de aproximativ 5.000 de ani au fost descoperite în Europa. Aspectul inițial al rădăcinoasei era complet diferit în trecut. Dimensiunile sale erau mult mai reduse, avea o culoare albicioasă, iar oamenii din trecut o utilizau pentru producerea amestecurilor medicinale. Transformarea legumei în cea roșiatică și dulceagă la gust s-ar fi produs pe parcursul multor secole.

9.Vânăta

Deși majoritatea persoanelor cunosc doar cea mai clasică versiune a vinetei, leguma crește în diferite variante. Vânăta ar fi început să fie cultivată în zona Indiei și Burmei din prezent.  În timp planta a început să fie cultivată și în Asia, Orientul Mijlociu, Europa și America de Nord.

8. Bananele

Fructul a fost cultivat inițial în Papua Noua Guinee în urmă cu  7.000 și 10.000 de ani. Precum vânăta, și banale există în diferite forme și culori, cele mai multe fiind cultivate în Asia. Cea mai cunoscută variantă, cea  galbenă, poartă denumirea de banană Cavendish și a apărut în urma încrucișării diferitelor soiuri. Aceasta a fost creată din speciile Musa acuminata și Musa balbisiana. 

Citește continuarea în Descoperă!