Prima pagină » Magazin » Cum e mai bine să păstrăm ouăle: în frigider sau la temperatura camerei

Cum e mai bine să păstrăm ouăle: în frigider sau la temperatura camerei

Cum e mai bine să păstrăm ouăle: în frigider sau la temperatura camerei
Lumea se împarte în două atunci când vine vorba de felul în care depozităm ouăle proaspete: jumătate dintre noi optează să le ținem în frigider, în timp ce cealaltă jumătate dintre noi preferă să le țină la temperatura camerei

Lumea se împarte în două atunci când vine vorba de felul în care depozităm ouăle proaspete: jumătate dintre noi optează să le ținem în frigider, în timp ce cealaltă jumătate dintre noi preferă să le țină la temperatura camerei, notează Daily Mail.

Cotidianul britanic scrie că ambele tabere au explicații destul de solide atunci când trebuie să justifice motivul pentru care preferă să țină ouăle în frigider sau la temperatura camerei.

Un studiu recent pare să fi dezlegat misterul în privința acestei enigme. Cercetarea, realizată la comanda cotidianului Daily Mail, arată ambele variante sunt corecte. Cu o singură condiție: ouăle trebuie ținute la o temperatură constantă de sub 20 de grade celsius.

Datele cercetării arată că ouăle devin periculoase pentru organism atunci când sunt mutate de la temperaturi scăzute la unele ridicate. Cel mai adesea fluctuațiile mari de temepraturi în depozitarea ouălor apar atunci când sunt cumpărate din hipermaketuri și transportate cu mașina personală, care a fost ținută eventual în soare.

„Pentru a evita expunerea ouălor la diferențe atât de mari temperaturi este de preferat să ținem ouăle în cofrag”, este sfatul dar de specialiști și citați de Daily Mail.

Pentru a ajunge la concluzia că depozitarea ouălor atât în frigider, cât și la temperatura camerei este sigură, cu condiția ca alimentele să fie păstrate la temperaturi sub 20 de grade, experții de la Bristol University”s School of Veterinary Science, coordonați de dr Rosamund Baird și de dr Janet Corry, au realizat un experiment în care au testat ambele variante. Astfel, după două săptămâni, timp în care un cofrag de ouă a fost ținut în frigider, în timp ce un alt cofrag a fost depozitat la temperatura camerei.

După cele două săptămâni de monitorizare, ouăle au fost supuse unor teste de laborator care aveau drept rol depistarea de bacterii periculoase pentru organism, precum e cazul Salmonelei. Rezultatele analizelor au arătat că în ambele cazuri de depozitare calitatea ouălor nu a fost afectată.