Cum ne protejăm organismul în zilele geroase. Sfaturi privind alimentația corectă

Publicat: 21 01. 2016, 11:25

În perioadele geroase, organismul nostru are tendința de a consuma energia mai repede decât într-o zi obișnuită. Astfel, apare senzația de slăbiciune sau oboseală, iar alimentele potrivite ne pot feri de această stare. Proteinele sunt esențiale, spun specialiștii.

„Putem să avem un mic dejun mai consistent, să mâncăm ceva mai mult la prima masă a zilei, putem să consumăm proteine sau ouă, și o bucată de carne este în regulă”, spune Iulia Hădărean, nutriționist/ dietetician.

De altfel, acum putem consuma fără probleme și carne mai grasă, dar de buna calitate, precum pește, rață sau miel. Contraindicate rămân însă carnea de porc sau prăjelile, scrie citynews.ro.

„Multă lume nu știe că trebuie să acționăm și pe alte două planuri. Practic trebuie să avem și un aport de acizi grași esențiali, Omega 3, Omega 6. Este indicat consumul de pește, nuci, semnițe și alte oleaginoase”, spune și Ioana Popa, nutriționist/ dietetician.

Pentru a ne întări sistemul imunitar, în această perioadă geroasă trebuie să consumăm neapărat alimente care conțin vitamina C. Adică citrice, în primul rând, dar și ardei iute, ardei gras, conopidă, roșii și verdețuri.

„Trebuie neapărat Când vorbim de minerale trebuie neapărat să luăm în considerare zincul. Zincul este foarte important în modularea sistemului imunitar. Acesta se găsește în stridii sau în carnea de vită, de exemplu”, spune Ioana Popa.

Tot acum este indicat să consumați mai multe lactate decât în mod obișnuit, pentru că acestea conțin calciu.