MASTERCHEF revine de marți, 18 martie, la ProTV. Cel de-al patrulea sezon al show-ului culinar va prezenta o nouă generație de bucătari amatori, toți deciși să demonstreze că talentul lor merită să fie răsplătit cu trofeul MASTERCHEF și marele premiu în valoare de 50.000 de euro.
După două sezoane în care a reușit să schimbe viețile celor care au ajuns în bucătăria MASTERCHEF și după un sezon în care vedetele au trecut de pe covorul roșu direct la cratiță, emisiunea de la Pro Tv este din nou în cautarea unui talent culinar de excepție.
Foștii concurenți ai show-ului MASTERCHEF, care au reușit după participarea la emisiunea difuzată de ProTv să își transforme pasiunea în stil de viață, dezvăluie o parte din secretele pe care le aplică ei în bucătărie.
Elena Lasconi – câștigătoarea MASTERCHEF, proba celebrității – spune că înainte de a găti absolut orice preparat are grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Excepție face smântâna pentru frișcă, care se bate doar dacă este foarte rece sau dacă este pusă într-un castron ținut în prealabil la congelator.
Un alt sfat dat de Elena Lasconi în ale bucătăriei ține de preparatele făcute în unt. Aceasta recomandă să se adauge și puțin ulei ca să nu se ardă untul foarte tare.
Pentru a păstra culoarea albă a ciupercilor, câștigătoarea MASTERCHEF, proba celebrității, recomandă ca imediat după ce sunt tăiate, ciupercile să fie puse într-un castron cu apă și lămâie.
Aida Parașcan – câștigătoarea MASTERCHEF, SEZONUL 2, spune că o regulă esențială în ale gătitului presupune să îți urmezi întotdeauna intuiția și să nu copiezi. Apoi, învață regulile de bază și tehnică, apoi experimentează – așa arată îndrumarul ei. „Gătește pe gustul tuturor. Un bucătar bun e cel care știe să satisfacă toate gusturile”, a spus câștigătoarea MASTERCHEF, SEZONUL 2.
Petru Buiuca – câștigătorul MASTERCHEF, SEZONUL 1, recomandă ca înainte de a ne apuca de gătit să ne pregătim toate ingredientele în boluri și farfurii, deoarece astfel vom găti mai repede.
„În timp ce gătesc, eu încep deja să spăl ce am folosit. Așa ajung ca la finalul mesei să am de spălat doar tigaia sau tava în care am gătit și farfuria din care am mânca”, a spus Petru Buiuca.
În cazul în care nu aveți cântar, ingredientele se pot „cântări” și din ochi. Pentru a evita să gătiți prea mult, raportați-vă la cât mâncați dumneavoastră.
Mimi Nicolae – ocupanta locului doi al show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 1, spune că pentru o ciorbă gustoasă, trebuie să călim separat legumele. De asemenea, totul trebuie fiert la foc mic. „Tot pentru o ciorbiță gustoasă, spre sfârșit puteți adăuga două linguri de ceapă deshidratată”, a punctat Mimi Nicolae.
Pentru un sos de maioneză gustos și cremos, ne recomandă să amestecăm în maioneză jumătate de linguriță de făină și să subțiem cu apă fiartă.
Mihai Toader – ocupantul locului trei în show-ul MASTERCHEF, SEZONUL 2, spune că nu spală niciodată pastele, verifică carnea prin atingere, ține roșia opt secunde în apă fiartă pentru a-i îndeparta coaja frumos. De asemenea, nu fierbe legumele prea mult, se folosește de apa în care au fiert pastele pentru a găti sosuri și taie întotdeauna carnea pe fibră.
Fostul concurent de la MASTERCHEF mai spune că nu pune niciodată ulei în apa în care fierb pastele, pentru că nu are niciun rol. „Nu bat niciodată carnea pentru că i-aș distruge textura și frăgezimea. Tot timpul adaug mirodeniile, sarea și piperul la sfârșitul preparării, pentru a nu condimenta prea tare mâncarea”, a mai menționat Mihai Toader.