Cum poți găti și tu precum un MASTERCHEF. Ponturi oferite de foștii concurenți

Cum poți găti și tu precum un MASTERCHEF. Ponturi oferite de foștii concurenți
Publicat: 13/03/2014, 20:38
Actualizat: 20/05/2015, 23:21

MASTERCHEF revine de marți, 18 martie, la ProTV. Cel de-al patrulea sezon al show-ului culinar va prezenta o nouă generație de bucătari amatori, toți deciși să demonstreze că talentul lor merită să fie răsplătit cu trofeul MASTERCHEF și marele premiu în valoare de 50.000 de euro.

După două sezoane în care a reușit să schimbe viețile celor care au ajuns în bucătăria MASTERCHEF și după un sezon în care vedetele au trecut de pe covorul roșu direct la cratiță, emisiunea de la Pro Tv este din nou în cautarea unui talent culinar de excepție.

Foștii concurenți ai show-ului MASTERCHEF, care au reușit după participarea la emisiunea difuzată de ProTv să își transforme pasiunea în stil de viață, dezvăluie o parte din secretele pe care le aplică ei în bucătărie.

Elena Lasconi – câștigătoarea MASTERCHEF, proba celebrității – spune că înainte de a găti absolut orice preparat are grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Excepție face smântâna pentru frișcă, care se bate doar dacă este foarte rece sau dacă este pusă într-un castron ținut în prealabil la congelator.

Un alt sfat dat de Elena Lasconi în ale bucătăriei ține de preparatele făcute în unt. Aceasta recomandă să se adauge și puțin ulei ca să nu se ardă untul foarte tare.

Pentru a păstra culoarea albă a ciupercilor, câștigătoarea MASTERCHEF, proba celebrității, recomandă ca imediat după ce sunt tăiate, ciupercile să fie puse într-un castron cu apă și lămâie.

Aida Parașcan – câștigătoarea MASTERCHEF, SEZONUL 2, spune că o regulă esențială în ale gătitului presupune să îți urmezi întotdeauna intuiția și să nu copiezi. Apoi, învață regulile de bază și tehnică, apoi experimentează – așa arată îndrumarul ei. „Gătește pe gustul tuturor. Un bucătar bun e cel care știe să satisfacă toate gusturile”, a spus câștigătoarea MASTERCHEF, SEZONUL 2.

Petru Buiuca – câștigătorul MASTERCHEF, SEZONUL 1, recomandă ca înainte de a ne apuca de gătit să ne pregătim toate ingredientele în boluri și farfurii, deoarece astfel vom găti mai repede.

„În timp ce gătesc, eu încep deja să spăl ce am folosit. Așa ajung ca la finalul mesei să am de spălat doar tigaia sau tava în care am gătit și farfuria din care am mânca”, a spus Petru Buiuca.

În cazul în care nu aveți cântar, ingredientele se pot „cântări” și din ochi. Pentru a evita să gătiți prea mult, raportați-vă la cât mâncați dumneavoastră.

Mimi Nicolae – ocupanta locului doi al show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 1, spune că pentru o ciorbă gustoasă, trebuie să călim separat legumele. De asemenea, totul trebuie fiert la foc mic. „Tot pentru o ciorbiță gustoasă, spre sfârșit puteți adăuga două linguri de ceapă deshidratată”, a punctat Mimi Nicolae.

Pentru un sos de maioneză gustos și cremos, ne recomandă să amestecăm în maioneză jumătate de linguriță de făină și să subțiem cu apă fiartă.

Mihai Toader – ocupantul locului trei în show-ul MASTERCHEF, SEZONUL 2, spune că nu spală niciodată pastele, verifică carnea prin atingere, ține roșia opt secunde în apă fiartă pentru a-i îndeparta coaja frumos. De asemenea, nu fierbe legumele prea mult, se folosește de apa în care au fiert pastele pentru a găti sosuri și taie întotdeauna carnea pe fibră.

Fostul concurent de la MASTERCHEF mai spune că nu pune niciodată ulei în apa în care fierb pastele, pentru că nu are niciun rol. „Nu bat niciodată carnea pentru că i-aș distruge textura și frăgezimea. Tot timpul adaug mirodeniile, sarea și piperul la sfârșitul preparării, pentru a nu condimenta prea tare mâncarea”, a mai menționat Mihai Toader.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar