Ouăle roșii sunt nelipsite din meniul de Paște, iar bucătarii spun că aceste pot fi colorate și prin metode naturale, nu doar cu ajutorul vopselei.
â— Cojiile de ceapă roșie asigură ouălor nuanța roșie. Tot ce trebuie să faceți este să puneți la fiert ouăle împreună cu frunzele de ceapă. Pentru a obține o nuanță cât mai intensă este recomandat să puneți cât mai multe frunze. Ouăle se lasă la fiert mai bine de jumătate de oră. Pentru a evita spargerea cojii, lăsați-le să fiarbă la foc mic.
â— Sfecla murată va asigura ouălor nuanța de roz. Puneți ouăle la fiert împreună cu câteva felii de sfeclă murată.
â— Cojile de ceapă galbenă vor asigura ouălor culoarea galbenă.
â— Bicarbonatul de sodiu și frunzele de spanac asigură ouălor nuanța de verde.
â— Vinul roșu este foarte eficient în obținerea ouălor pentru Paște de culoare violet închis.