În sezonul cald avem la dispoziție legume și fructe din belșug, iar asta poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru. „Pe durata acestei luni (dar nu numai) vă recomand să consumați în fiecare zi 2.5-3 litri de apă, în care să adăugați felii de lămâie, câteva crenguțe de rozmarin proaspăt și câteva felii de castravete fără coajă. O să observați că organismul vostru elimină retenția de apă și că pielea capătă un aspect sănătos și un tonus ridicat”, notează nutriționistul și antrenoarea de fitness Cori Grămescu pe pagina sa de socializare.
Dimineața putem alege o băutură bogată în fibre și proteine. „Optăm pentru un pahar cu iaurt de băut fermentat natural în care amestecăm fibre pentru tranzit digestiv (psillium, tărâțe, semințe de in) și o linguriță de miere de albine. Apoi, la 15 minute după ce am băut acest mix de fibre, micul dejun constă în zilele pare (marți, joi, sâmbătă) din ou fiert, ardei kapia și castravete sau roșii, iar în zilele impare (luni, miercuri, vineri, duminică) dintr-o porție de fructe dulci de sezon (nectarine, piersici, struguri), cât putem pune într-un castronel”, precizează Cori Grămescu.
La prânz optăm pentru legume cu pește – morcov, dovlecel, conopidă, salate de toate felurile și o porție slabă de pește la grătar sau la cuptor. „Câtă vreme legumele se regăsesc în cantități mari, nu riscăm să ni se facă foame. E important să preparăm legumele „al dente”, adică să rămână crocante și savuroase, fără să le fierbem prea tare.
La cină alegem salate variate cu proteine slabe sau vegetale – salatele asortate cu năut, tofu sau ton ne vor scoate din încurcătură, câtă vreme ne asigurăm că avem cel puțin cinci legume diferite în salata noastră”, adaugă antrenoarea de fitness Cori Grămescu.
Dacă între mese simțim nevoia să mâncăm câte ceva, avem de ales între iaurt de băut, pepene galben sau fructe de pădure.