Prima pagină » Magazin » Cum se taie tortul. Metoda corectă din punct de vedere științific

Cum se taie tortul. Metoda corectă din punct de vedere științific

Cum se taie tortul. Metoda corectă din punct de vedere științific
În cazul în care obișnuiți să tăiați tortul în felii triunghiulare, aflați că din punct de vedere științifc acest obicei nu este cel mai recomandat.

Matematicianul Alex Bellos demonstrează într-un clip postat pe YouTube că varianta folosită de majoritatea oamenilor este de fapt una greșită întrucât mare parte din tort nu se poate păstra proaspăt chiar și a doua zi.

Citând un articol publicat în decembrie 1906, el prezintă o abordare diferită: taie un dreptunghi fix din mijlocul tortului, apoi unește cele două bucăți rămase. Din noua bucată taie din nou un dreptunghi din mijloc și unește din nou bucățile. El continuă în acest fel până bucata rămasă devine foarte mică.

Varianta corectă din punct de vedere științific poate ar fi una avantajoasă însă dacă intenționați să mâncați doar o felie de tort pe zi fără a împărți cu altcineva și vreți să nu se usuce bucățile rămase.

Autor