Cum și-au îndeplinit visurile foștii concurenți de la MasterChef
Fie că au ajuns să lucreze într-o bucătărie profesionistă, fie că și-au deschis afaceri culinare sau au plecat în călătorii gastronomice, concurenții primului sezon al show-ului culinar MasterChef au devenit peste noapte vedete și au reușit să își transforme pasiunea pentru gătit într-un stil de viață.
Petru Buiuca, câștigătorul primului sezon MasterChef, și-a îndeplinit nu doar un vis, ci mai multe: și-a ajutat mama și familia, și-a deschis o afacere online prin care își dorește să le insufle românilor dragostea pentru bucătărie, pe care o considera accesibilă pentru oricine are disponibilitatea și dăruirea de a se juca cu ingrediente, a participat la numeroase evenimente culinare la care a făcut spectacol și și-a îmbogățit cunoștințele în materie de gastronomie într-o călătorie inițiatică în Franța.
De asemenea, împreună cu Alex Cârțu și cu Mehrzad Moghazehi lucrează în prezent la deschiderea unui studio de gătit inovator, un concept unic în România.
Alex Petricean D”Artagnan și Bogdan Alexandrescu Dexter au fost luați după terminarea show-ului de la ProTv sub aripa lui Chef Florin Dumitrescu. Au muncit în bucătăria restaurantului condus de acestă și au învățat secretele din spatele unui restaurant. Cu mult curaj, inițiativă și idei originale, cei doi și-au deschis la sfârșitul anului trecut un restaurant al lor, Autographe, pe care îl condimentează în fiecare zi cu preparate inedite care le poartă semnătura.
Mimi Nicolae, cea care după duelul din finala MasterChef cu Petru a ieșit pe locul al doilea în concurs, a câștigat simpatia și admirația tuturor. Priceperea și dăruirea sa au făcut-o irezistibilă în fața juraților, însă și în fata celor care imediat după terminarea emisiunii de la Pro Tv i-au propus numeroase evenimente. Mimi a participat și la campania de lansare a unui important lanț de hypermarketuri din țara, fiind imaginea campaniei și participând la conferințe de presa, evenimente culinare, inaugurarea magazinelor. Fosta concurentă de la MasterChef gătește în continuare acasă cu aceeași pasiune, pentru fiul și soțul său.
Mehrzad Moghazehi și-a lansat un blog cu rețete, a participat la numeroase evenimente culinare și colaborează cu un restaurant din Ploiești, pentru care a realizat și un meniu, face echipa cu Alex Cârțu la evenimente private, cu care speră să scoată în curând și o carte de bucate.
Alex Cârțu, poreclit „Teacher”, și-a dat demisia de la școala unde era profesor după terminarea emisiunii Masterchef și s-a concentrat pe activitățile culinare. Împreuna cu Mehrzad, s-a axat pe petreceri private, inaugurări de restaurante, meniuri pentru câteva restaurante din București și visează la un show culinar.
Sidia Sissoko, simpaticul inginer care a cucerit nu doar prin talentul său culinar, ci și prin emoțiile copleșitoare pe care nu s-a sfiit să le arate în timpul show-ului MasterChef, a urmat cursuri de specializare și și-a luat cu brio diploma de bucătar și chef. Nici el nu a stat departe de evenimentele gastronomice și a participat, ca invitat, la numeroase alte emisiuni de divertisment de la ProTv. A fost solicitat de școala la care a absolvit cursurile de bucătar să colaboreze pentru un program de updatare a bucătăriilor din diverse restaurante de pe Valea Prahovei. A ținut cursuri în Sinaia pentru bucătarii dintr-un restaurant de acolo, pe care i-a pus la curent cu noile tehnologii din domeniul gastronomic.