Cum te poți feri de diabet cu ajutorul apei. STUDIU
Femeile care aleg să bea apă în detrimentul băuturilor răcoritoare prezintă un risc redus de a se îmbolnăvi de diabet. Înlocuirea băuturilor care au un conținut ridicat de zahăr cu apa poate ajuta la prevenirea bolilor metabolice, precum diabetul, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică Harvard.
Savanții menționează că persoanele care beau apă, dar nu pot renunța la sucurile acidulate nu sunt ferite de riscul de a se îmbolnăvi de această afecțiune, notează Daily Mail.
Aceste rezultate au fost obținute după ce specialiștii americani au studiat obiceiurile din acest domeniu a 82.902 de femei, timp de mai bine un deceniu. Dr. Frank Hu, coordonatorul cercetării, a spus că persoanele care obișnuiesc să bea sucuri care au un nivel ridicat de zahăr prezintă un risc ridicat de a se îmbolnăvi de diabet, deoarece aceste băuturi cresc nivelul glicemiei din sânge.
În urma rezultatelor obținute, savanții americani ne recomandă să bem apă în locul sucurilor care conțin zahăr. „Mai trebuie stabilit ce impact au acest băuturi asupra persoanelor care au fost diagnosticate cu această afecțiune”, a indicat dr. Hu.
Pe parcursul monitorizării, din numărul total al voluntarelor implicate în cercetare, s-a constatat că în jur de 2.700 de femei s-au îmbolnăvit de această boală metabolică.
Mai mult, oamenii de știință au mai observat că predispoziția la diabet era întâlnită atât în rândul femeilor care beau șase căni de suc carbogazos, cât și în rândul celor care beau o singură cană în fiecare zi. Riscul de a se confrunta cu această afecțiune creștea cu 10 procente pe cană, mai arată datele cercetării. Mai mult, predispoziția la această boală s-a înregistrat și în cazul voluntarelor care beau și suc de fructe.
Daily Mail mai notează că includerea apei în dieta zilnică ajută la scăderea zahărului din sânge, astfel că și predispoziția la diabet se diminuează.