CURĂ DE SLĂBIRE. Cum poți scăpa de kilogramele în plus cu DIETA CU MIERE

Publicat: 27 12. 2013, 12:29
Actualizat: 06 05. 2019, 23:39

Mierea poate fi alimentul minune care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus într-un timp scurt. Mierea conține o combinație de zaharuri naturale despre care expertul în nutriție Mike Mclnnes spune că poate declanșa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri, favorizând astfel scăderea în greutate.

Afirmațiile specialistului se bazează pe o serie de cercetări, desfășurate pe mai mulți ani, ale căror rezultate au arătat că înlocuirea zahărului cu miere și adăugarea unei lingurițe cu miere într-o băutură caldă înainte de culcare neutralizează mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri.

În urma descoperirilor mai sus menționate, nutriționistul britanic a pus astfel la punct o dietă cu miere care nu exclude din planul zilnic gustările și deserturile interzise de obicei în alte cure de slăbire.

Premisa de la care a pornit Mike McInnes pentru conceperea acestei diete este aceea că majoritatea persoanelor care nu reușesc să slăbească, deși se supun unor programe draconice de slăbit, consumă prea mult zahăr și alimente procesate.

Corpul reglează excesul de zaharuri prin eliberarea de insulină, care o filtrează din sânge și o depozitează ca grăsime. Prin urmare, Mike McInnes a stabilit o serie de reguli simple ale dietei cu miere, considerate „reguli de aur”, și care, dacă vor fi respectate, vor duce la pierderea unui kilogram pe săptămână.

● Înlocuiți zahărul cu mierea. Chiar dacă curele de slăbire obișnuite au ca regulă principală renunțarea la grăsimi, tot mai multe studii au demonstrat că principalul vinovat pentru obezitate este zahărul – fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală. Astfel, recomandarea nutriționistului britanic este să renunțați la zahăr și să îl înlocuiți cu îndulcitorii artificiali.

Pentru ca dieta lui Mclness să dea rezultatele dorite, dimineața, beți un pahar cu apă caldă în care ați adăugat două lingurițe de miere. Folosiți miere pentru a îndulci ceaiul și cafeaua, și chiar la gătit – mierea este de două ori mai dulce decât zahărul, așadar înjumătățiți cantitățile.

 

● Renunțați la alimentele bogate în sare, zahăr și grăsimi. Optați pentru alimentele adevărat hrănitoare – cereale integrale, fructe și legume, pește, carne slabă – și renunțați la gustările bogate în zahăr, la cipsuri și băuturi acidulate, la alimente prăjite și procesate, meniuri de fast-food și la produse de patiserie.

● Alegeți carbohidrați nerafinați: pâinea integrală, pastele și orezul brun sunt bogate în fibre, favorizează digestia, sunt procesate mai lent în organism și mențin astfel mai mult timp senzația de sațietate.

 

● Renunțați la carbohidrați o zi pe săptămână. Începeți săptămâna cu o zi fără pâine, paste, produse făinoase, cartofi, orez și cereale, iar nivelul de insulină va scădea considerabil.

● Renunțați la cartofi. Indiferent de modul în care sunt preparați, accelerează simțitor pierderea în greutate. Psihologii au descoperit că regula renunțării totale este mai ușor de urmat decât formule mai ambigue, cum ar fi dietele ce prevăd renunțarea la cartofi prăjiți, dar permit cartofii fierți sau piure.

● Consumați proteine la fiecare masă. Acești nutrienți prelungesc senzația de sațietate și mențin energia musculară. Alegeți proteine slabe pentru reducerea nivelului caloric și alegeți pește, pui, carne slabă de porc și de vită sau ouă. Surse vegetale de proteine sunt humusul, untul de arahide, lintea, fasolea și leguminoasele.