Recent, Departamentul de Stat pentru Agricultură a dat publicității un studiu potrivit căruia nu contează de câte ori mânânci carne roșie, ci câtă carne mânânci în funcție de vârstă, scrie Huffington Post.
Pentru femeile cu vârstă între 19 și 30 de ani este recomandat să mânânce 160 de grame de carne pe zi. Pentru cele cu vârsta cuprinsă între 31 și 50 de ani este recomandat numai 142 de grame pe zi.
În cazul bărbaților cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani, cantitatatea de carne ar trebui să fie de 185 de grame, iar cei cu vârstă până în 50 de ani ar trebui să mănânce 170 de grame.
Datele dintr-un studiu privind obiceiurile de consum ale americanilor arată că adulții din SUA mânâncă aproximativ 50 de grame de carne roșie pe zi. Medicii recomandă o dietă variată de proteine: ouă, fasole, nuci, seminte, fructe de mare.