Prima pagină » Magazin » De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neștiută și bizară a toasturilor

De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neștiută și bizară a toasturilor

De ce ciocnim paharele la evenimentele importante. Istoria neștiută și bizară a toasturilor
Detalii în articol

Nu a fost întotdeauna așa. Mulți istorici consideră că termenul provine din amestecarea frecventă a pâinii prăjite/crocante cu alcoolul; de aici și termentul de „toast”, care în engleză înseamnă pâine prăjită, scrie Atlas Obscura.

Deși sună bizar, pentru clasa superioară din Europa medievală, era o obișnuință să consume vin cu pâine – ceea ce sună desigur, puțin sau mai mult, a împărtășanie.

De aici s-a creat o serie lungă de pâine de calitate, inclusiv pâinea albă, care foarte recent, în anumite părți ale Europei, a fost văzută ca pâinea bogatului. Acestea erau prăjite și condimentate cu diverse ierburi. Acestea au devenit atât de esențiale pentru dieta britanică încât cuvintele „soup” (supă) și „supper” (cină) sunt derivate din „sop”, o bucată de pâine înmuiată.

Citește continuarea în Descoperă!