De ce e mai sănătos să mănânci gândaci decât carne
Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutrițional al insectelor comestibile cu mai multe proteine tradiționale, precum carne de vită, carne de porc și de pui, constatând că insectele prevalează față de mamifere în termeni de valoare nutritivă, potrivit Huffington Post
Cercetatorii de la Universitatea Oxford au măsurat valoarea nutritivă în două feluri: Primul, modelul Ofcom, alocă un scor de la 1 la 100 bazat pe numărul de calorii, cantitatea de sodiu, de zahăr și conținutul de grăsimi saturate per 100 de grame dintr-un aliment. Al doilea, Nutrient Value Scores, oferă un scor similar cu Ofcom, dar include valorile vitaminelor si mineralelor.
Testul Ofcom nu a arătat diferențe semnificative între insecte și animale, dar când au fost luate în considerare vitaminele și mineralele pentru evaluarea NVS, greierii, gărgărițele de palmier (gândaci), albinele și larvele au obținut un scor mult mai mare decât carnea de pui și de vită, în special.
În timp ce insectele nu si-au facut încă loc în bucătăria europeană sau americană, acestea sunt de multe ori incluse în feluri de mâncare în țări precum China, Mexic și Thailanda. Totuși, produse din insecte precum pulberi de proteine de greiere și batoane au început să se strecoare pe rafturile magazinelor din SUA, de asemenea.