Prima pagină » Magazin » De ce nu ar trebui să depozitezi laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi laptele pe primul raft al frigiderului

De ce nu ar trebui să depozitezi laptele pe primul raft al frigiderului
Depozitarea incorectă a alimentelor poate avea consecințe asupra stării de sănătate, atenționează experții, iar rafturile pe care sunt depozitate alimentele pot fi un element esențial în organizarea corectă a frigiderului.

Bucătarul Daniel Norton a dezvăluit care sunt cele mai bune locuri pentru a depozita alimentele și care trebuie evitate. Cei mai mulți oameni știu că fiecare raft al frigiderului are temperaturi diferite, dar nu își dau seama de faptul că depozitarea incorectă le poate afecta sănătatea și bugetul. Rafturile de mai sus sau cele de pe ușa frigiderului au temperaturi mai scăzute decât restul spațiilor. În consecință, aceste spații sunt cel mai puțin indicate pentru a păstra alimente care au nevoie de temperaturi scăzute.

Printre aceste alimente se numără laptele și carnea crudă, care trebuie păstrate la o anumită temperatură pentru a evita înmulțirea bacteriilor. Orezul, cerealele și condimentele conțin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicație alimentară, care provoacă greață, stări de comă și diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Dacă locul este potrivit pentru fiecare aliment, acestea vor rezista mai mult timp și pot fi evitate posibile infecții alimentare, scrie CSID.

În frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E. coli și listeria, potrivit unui studiu realizat de Agenția de Standarde Alimentare din Marea Britanie.

Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat. Brânza ar trebui păstrată în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider.

Cartofii sau alimentele bogate în amidon nu ar trebuie păstrate în frigider deoarece amidonul din ele este transformat în zahăr. Când este vorba despre cartofi fierți sau prăjiți aceste zaharuri se combină cu aspargină și prodc o substanță chimică acrilamidă, considerată dăunătoare pentru sănătate.

Acrilamida se găsește și în hârtie, plastic și coloranți alimentari. Substanța a fost asociată cu diferite afecțiuni, printre care și cancerul, potrivit site-ului cancer.gov.

Recomandarea video

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
FOTO. Rădoi și-a dus prințesa la mall cu „iahtul pe roți” de la Bentley, pe care a dat peste 350.000 de euro. EXCLUSIV
Adevarul
De ce nu a fost invitată România la întâlnirea „greilor” NATO, de la Berlin. „Ne-am făcut-o singuri”
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Cele 3 zodii care vor trăi o perioadă de fericire intensă, începând din 19 decembrie. Cine sunt nativii norocoși
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Ce a descoperit Telescopul Spațial James Webb pe un super-Pământ topit?