De ce nu putrezește mâncarea de la McDonald’s
O imagine cu un meniu Happy Meal de la McDonald”s, aparent făcută în 2010, a fost distribuită de foarte mulți oameni pe rețelele sociale drept avertisment cu privire la alimentele fast food.
Jennifer Lovedahl din Anchorage, Alaska a postat pe Facebook luna aceasta o fotografie cu un meniu cumpărat pe 8 ianuarie 2010.
„A stat în biroul nostru în tot acest timp și nu a putrezit, nu a mucegăit și nu s-a descompus în vreun fel”, spune aceasta. „Doar miroase a carton”.
Un alt om, din Michigan, a păstrat o porție de mâncare de la Taco Bell și un cheeseburger de la McDonald’s timp de doi ani,
McDonald”s explică aceste situații prin faptul că „alimentele au nevoie de umezeală în aer pentru a mucegăi”.
Keith Warriner, de la departamentul de știință a produselor alimentare și asigurarea calității din cadrul Universității Guelp, explică în continuare: „Adevărul este că hamburgerii McDonald”s, cartofii prăjiți sau puiul sunt toate alimente și nu mucegăiesc dacă sunt păstrate în anumite condiții”, scrie The Independent.
„În esență, microbii care cauzează formarea mucegaiului seamănă cu noi, în sensul că au nevoie de apă, nutrienți, căldură și timp de dezvoltare. Dacă îndepărtăm unul din aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta sau nu pot strica mâncarea”, mai spune acesta.