De ce nu trebuie să tăiem carnea imediat ce o scoatem din cuptor

De ce nu trebuie să tăiem carnea imediat ce o scoatem din cuptor
Publicat: 20/01/2018, 11:32

Aromele și frăgezimea țin foarte mult de modul în care este tăiată carnea, de tipul de mișcare pe care animalul l-a făcut, de procentul de grăsime, de vârsta animalului și de timpul petrecut de carne la tratament termic. Factorii fac parte din mai multe categorii, iar pe multe dintre ele nu poți să le controlezi.

Suculența ține doar de conținutul de apă din țesuturi, care nu depinde foarte mult de tipul de mușchi. În mod natural carnea este zemoasă. Trebuie gătită corect ca să rămână așa.

Ca să păstrezi carnea suculentă trebuie să nu o gătești mai mult decât trebuie. O perioadă prea mare de timp pe foc înseamnă carne uscată. Totuși, ține cont că nu doar în cuptor carnea își poate pierde din umiditate, ci și în afara lui. Felul în care tai fruptura după ce este gata are un rol esențial pentru păstrarea unei texturi apetisante.

Ca să înțelegi exact de ce este absolut necesar să lași carnea să se odihnească după ce o iei de pe foc, este necesar să faci un exercițiu de memorie și să încerci să vizualizezi halca precum o rețetea enormă de celule, toate pline cu lichid. Atunci când este pusă la cuptor, celulele se contractă, scoțând afară toată apa, iar când pierde contactul cu căldură toate sucurile se întorc spre centru. Dacă o vei tăia imediat tot lichidul va rămâne pe tocător.

Citește continuarea pe Gustarte!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile