Deși pungile din plastic au fost contestate mult timp din cauza compoziției chimice, cercetătorii revin acum cu o nouă ipoteză. Aceștia avertizează că utilizarea sacoșelor din bumbac în detrimentul celor din plastic este o alegere periculoasă atunci când vine vorba de transportul cărnii crude, scrie Daily Mail.
Hugh Pennington, profesor la Universitatea din Aberdeen, Scoția, a explicat că plasele de cumpărături din material textil rețin bacteriile pentru mult timp, chiar și după ce au fost spălate, transmițându-le mai departe și altor alimente.
„Pungile din plastic ar trebui folosite pentru alimente precum carnea crudă. Aceasta nu ar trebui transportată în plase din bumbac sau alte materiale textile, chiar dacă este împachetată”, a explicat prof. Pennington.
„Carnea crudă ar trebui separată de celelalte cumpărături – mai ales de cele neambalate sau care sunt consumate crude”, a adăugat acesta.
Totodată, specialistul a arătat că, deși sacoșele pot să pară curate la suprafață, ele pot ascunde bacterii care nu mor cu o simplă spălare.
„Acestea se curăță foarte dificil. Imediat ce încep să arate puțin rău, trebuie aruncate. Bacteriile nu pot fi distruse prin spălarea șacoșelor – vei scăpă de unele bacterii, dar nu de toate. Odată ce ai folosit o plasă pentru a transporta carne crudă, trebuie să o arunci la final”, a subliniat Hugh Pennington.