Prima pagină » Magazin » De ce te simți vlăguit când nu iei micul dejun

De ce te simți vlăguit când nu iei micul dejun

De ce te simți vlăguit când nu iei micul dejun
Dacă renunți la micul dejun te vei lupta cu oboseala toată ziua. De cele mai multe ori, crezi că un covrig și o cafea sunt suficiente dimineața, dar, dacă ții la sănătatea ta, această opțiunie nu constituie o variantă. "Micul dejun trebuie să fie cea mai „mare" masa a ta. Când îți începi ziua, nivelul zahărului în sânge este destul de scăzut. Ai nevoie de o variantă rapidă ca să-ți revii, și atunci apelezi la produse de patiserie, care sunt o alegere nesănătoasă. Problema este că micul dejun tradițional înseamnă pentru mulți dintre noi ouă prăjite, mezeluri, brânzeturi, produse de patiserie, cereale bogate în zahăr, hiperprocesate. Acestea aduc în organism un aport caloric mare, dar,de cele mai multe ori, lipsit de substanțe nutritive valoroase. Aceste alimente îți vor ridica energia pe moment, dar va scădea brusc în următoarea perioadă, iar în felul acesta vei avea tendința de a ronțăi ceva", scrie antenoarea de fitness Florentina Opriș pe pagina sa de socializare.

Organismul se află dimineața în repaus. Pentru a-și relua activitatea, are nevoie de energie, iar aceasta este furnizată de anumite alimente. „Este important să nu sari peste micul dejun, în acest fel sănătatea și tonusul tau peste zi vor avea de câștigat. Renuțarea la micul dejun predispune la oboseală, dar și la un aport mai mare de alimente, de cele mai multe ori din cele care furnizează calorii în exces și mai puțini nutrienți valoroși pentru sănătatea ta. Între orele 8.00-10.00, organismul intră  într-o activitate maximă, în jurul orei 9.00 secreția gastrică atinge nivelul fiziologic, splina și pancreasul ajung la activitatea maximă în jurul orei10.00,  iar în  jurul orei 11.00 activitatea cerebrală este maximă”, notează Florentina Opriș.

Cu alte cuvinte, organismul este turat la maxim. Pentru a rezista și a nu fura din rezerve, are nevoie de carburant. „Este o greșeală ca micul dejun sa fie compus doar din cafea, pentru că ea stimulează producția de suc gastric, care este oricum crescută în acea perioadă”, mai spune antrenoarea.