De ce unii oameni se înroșesc imediat ce consumă alcool

Publicat: 24 05. 2017, 08:02
Actualizat: 24 05. 2017, 09:13

Acei oameni care se înroșesc imediat ce consumă puțin alcool suferă de fapt de o afecțiune denumită reacție de înroșire a feței. Practic, ei își otrăvesc corpul de fiecare dată când beau alcool. 

Simtomele acestei afecțiuni sunt: înroșirea tenului, greața, durerile de cap și întețirea ritmului cardiac. Acest lucru se întâmplă din cauza acetaldehidei. Acest compus chimic se formează imediat ce alcoolul intră în contact cu ficatul. Aceasta se transformă rapid în acetat, în cazul oamenilor normali. 

În cazul celor care suferă de reacția de înroșire a feței la alcool, transformarea acestuia din urmă în acetaldehide se produce mai lent, iar rezultatele sunt: un risc mai mare de otrăvire cu acetaldehide, risc crescut de apariție a cancerului cavității bucale și la nivelul gâtului. 

Această afecțiune se transmite genetic, originea ei fiind identificată în China centrală și, pentru că are origine genetică, nu există leac pentru ea.