DIETA ALCALINĂ. Care sunt principiile curei de slăbire care promite pierderea a șapte kilograme într-o săptămână
DIETA ALCALINĂ este un regim care promite scăderea în greutate prin menținerea pH-ului organismului la un nivel neutru. Specialiștii în nutriție spun că prin DIETA ALCALINĂ se pot pierde și până la 7 kilograme într-o săptămână, dacă sunt urmate principiile sunt urmate cu strictețe.
Astfel, pentru a slăbi cu ajutorul DIETEI ALCALINE trebuie urmat un regim alimentar destul de strict, în care 75% dintre alimente alcaline, iar restul de 25% fac parte din așa-numita categorie a alimentelor tolerate. Nutriționiștii spun că alimentele permise în DIETA ALCALINĂ nu au neapărat un pH alcalin, ceea ce contează fiind faptul că odată ajunse în organism și digerate, ele produc o reacție alcalină. Alimentele care determină alcalinizarea sângelui, urinei și salivei sunt cele foarte bogate în clorofilă, adică legumele verzi și zarzavaturile. Din categoria alimentelor permise în DIETA ALCALINĂ fac parte fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele și peștele.
Nutriționiștii recomandă persoanelor care vor să slăbească cu aceast regim alimentar trebuie să mănânce alimentele crude, cel mult gătite prin fierbere de scurtă durată sau la abur. Dintre legume se recomandă în mod special: varza albă, varza creață, varza roșie, broccoli, conopida, ceapa verde, usturoiul verde, prazul, dovleceii, castraveții, țelina, sfecla, anghinarea, spaÂranghelul.
Din DIETA ALCALINĂ nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, rucola sau andive. Se mai recomandă țelina și pătrunjelul verde, mărarul, leușteanul și năsturelul.
Un alt principiu esențial al DIETEI ALCALINE este hidratarea. Astfel, pentru a obține rezultatele dorite este indicat să se bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.
La capitolul fructe, pe lista celor agreate în DIETA ALCALINĂ se numără merele, avocado, lămâile, lămâile verzi, grepfruitul, gutuile, cireșele, pepenele galben și cel roșu, caisele, zmeura, piersicile, perele, smochinele proaspete.
De evitat sunt carne, ouă, zahăr, cofeină, băuturi carbogazaoase, paste și orez alb, produse de patiserie, cereale, ciuperci, fructe confiate, oțet, ceai negru și verde, cafea, dar și alimente preparate termic timp îndelungat.
Dincolo de restricțiile alimentare, DIETA ALCALINĂ se bazează pe principiile unui regim alimentar sănătos, adică trei mese principale pe zi și două gustrări. Meniul zilei se poate face în funcție de preferințe și nu există restricții în privința caloriilor. Alimentele permise în DIETA ALCALINĂ au un conținut caloric redus și au un mare avantaj: asigură senzația de sațietate pe o perioadă lungă de timp.