Nutriționiștii recomandă ouăle datorită proteinelor pe care acestea le conțin și care oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. În plus, acest aliment contribuie și la întărirea puterii de concentrare.
Așadar, datorită acestor proprietăți, ouăle pot fi o componentă de bază în cazul programelor de slăbit. Potrivit ele.ro, dieta cu ouă, citrice și apă ajuta la pierderea a până la 10 kilograme într-o săptămână.
Vezi mai jos meniul propus pentru șapte zile:
LUNI
Mic dejun: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceașcă de ceai verde
Prânz: o portocală, un ou fiert, 150 g carne de pui
Cină: 200 g carne de pui, un pahar de iaurt
MARȚI
Mic dejun: 2 ouă fierte, o ceașcă de suc de citrice proaspăt
Prânz: 2 portocale, 150 g carne de pui, un pahar de apă
Cină: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceașcă de lapte
MIERCURI
Mic dejun: un ou fiert, un pahar de apă cu o linguriță de zeamăde lămâie proaspătă
Prânz: 200 g carne de vită sau vițel, un grapefruit
Cină: 2 ouă fierte, un pahar de apă
JOI
Mic dejun: omleta din 3 ouă cu verdețuri
Prânz: salată, 2 ouă fierte sau 150 g carne de pui
Cină: un ou fiert, 2 grapefruituri, un pahar de apă
VINERI
Mic dejun: o salată făcută din 2 ouă fierte și mărunțite, 1 morcov fiert, 1 linguriță de smântână cu conținut scăzut de grăsime, verdețuri la discreție
Prânz: 3 morcovi proaspeți, o ceașcă de suc de portocale
Cină: 100 g pește marin fiert, o lingurită de zeamă de lămâie pentru pește, un ou fiert, o ceașcă de apă
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: 150 g brânză de vaci cu conținut redus de grăsime, o ceașcă de suc de citrice
Prânz: 2 ouă fierte, 2 grapefruituri
Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreție
DUMINICĂ
Mic dejun: 2 ouă fierte, jumătate de grapefruit mediu
Prânz: 200 g carne de vită sau vițel, o portocală
Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreție
De reținut însă că, pentru ca dieta să aibă efectul scontat, trebuie utilizate ouă proaspete, de găină, preferabil organice. Singura substituție acceptată este de două ouă de prepeliță pentru un ou de găină. De asemenea, carnea de pui trebuie fiartă și sărată după gust, însă trebuie consumată fără piele.
Odată ce dieta ia sfârșit, este recomandat consumul în continuare de ouă și citrice, în cantități din ce în ce mai reduse, pentru ca metabolismul să se obișnuiască ușor cu schimbarea.
Această cură nu este recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul.