Prima pagină » Magazin » DIETĂ DE SLĂBIT – DIETA MEDITERANEEANĂ. Lista alimentelor care pot fi consumate în timpul dietei mediteraneene

DIETĂ DE SLĂBIT – DIETA MEDITERANEEANĂ. Lista alimentelor care pot fi consumate în timpul dietei mediteraneene

DIETĂ DE SLĂBIT - DIETA MEDITERANEEANĂ. Multe dintre femei încearcă să scape de kilogramele în plus folosind pastile de slăbit sau diete foarte populare.

DIETĂ DE SLĂBIT – DIETA MEDITERANEEANĂ. Multe dintre femei încearcă să scape de kilogramele în plus folosind pastile de slăbit sau diete foarte populare. Specialiștii au ajuns însă la concluzia că o metodă sănătoasă pentru slăbit este reprezentată de stilul de viață care poate fi obținut prin intermediul unei diete mai puțin cunoscute, cea mediteraneană.

Regimul de viață sănătos susținut de dieta mediteraneană are la bază câteva alimente care au dovedit în timp beneficiile pe care le au asupra organismului, scrie The One. La acestea se adaugă și vinul care, consumat cu moderație, poate reprezenta o sursă de antioxidanți și poate reduce riscul dezvoltării bolilor de inimă. El ajută, de asemenea, la digestie dacă este băut după masă.

Lista alimentelor care trebuie consumate în timpul dietei mediteraneene:

1. Legume și fructe

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conținut ridicat de antioxidanți;

– luptă împotriva radicalilor liberi, protejează inima;

Exemplu mod de preparare: salată cu ardei roșii, pui și semințe de floarea soarelui.

2. Pește

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conține proteine și acizi grași Omega 3;

– protejează inima, ajută la păstrarea frumuseții pielii și oferă strălucire părului;

Exemplu mod de preparare: la cuptor, la grătar sau în saramură cu ulei de măsline.

3. Fasole

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conține proteine, vitamine, minerale și fibre;

– favorizează digestia;

Exemplu mod de preparare: poate fi inclusă chiar și în salate.

4. condimente și mirodenii (oregano, bucuioc, usturoi, cuișoare, nucșoară)

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conținut ridicat de antioxidanți;

Exemplu mod de preparare: adăugate în orice fel de mâncare, după gust.

5. nuci și semințe

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conținut ridicat de antioxidanți, grăsimi monosaturate

– ajută la stabilizarea nivelului glicemiei

Exemplu mod de preparare: salată verde cu semințe de floarea soarelui, alune servite cu legume înnăbușite sau alune de pădure cu cereale integrale.

6. uleiuri sănătoase (de măsline, alune, susan, canola, struguri)

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conțin grăsimi monostaturate;

– protejează inima;

Exemplu mod de utilizare: cel mult o linguriță de ulei pentru salată. Zilnic nu trebuie adăugate în mâncare mai mult de cinci lingurițe de ulei.

7. cereale integrale

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– conțin vitamine, minerale și proteine;

– reglează nivelul zahărului din sânge;

Exemplu mod de utilizare: se consumă cel mult o ceașcă de cereale pe zi.

Dacă ți-a folosit, împarte DIETA MEDITERANEEANĂ cu prietenii!