Jennifer Radigan, o adolescentă de 17 ani din Scoția, a fost nevoită să trăiască în ultimii ani mâncând aproape exclusiv cartofi prăjiți și brânză. Motivul care a îndemnat-o pe tânără să urmeze această dietă extremă este acela că suferă de o fobie alimentară, cunoscută drept tulburare alimentară selectivă, scrie Mirror.
Mama fetei susține că tulburarea a începutul încă din copilărie, atunci când copilul evita carnea roșie. Acum însă, adolescenta nu mai poate mânca aproape nimic, în afară de cartofi prăjiți și de brânză, iar ocazional reușește să mai mănânce cartofi fierți sau paste.
Când era mică, Radigan spune că se simțea rușinată față de colegi pentru că nu putea mânca la școală, iar atunci când ajungea acasă era nevoită să își mintă părinții și să spună că este sătulă pentru a nu fi nevoită să mănânce.
„Obișnuiam să trăiesc cu pui, dar acum mirosul mă face să îmi fie rău”, explică tânăra.
Din cauza obiceiurilor sale alimentare, Jennifer Radigan are la o înălțime de 1,52 de metri o greutate de sub 45 de kilograme și leșină în mod regulat în public.
Persoanele afectate de de tulburarea alimentară selectivă sunt supuse unui risc mare de pierdere extremă în greutate și de malnutriție.