Prima pagină » Magazin » Epoca Cioc ‘n’ roll. Un belgian a găsit modul de a „priza” ciocolata

Epoca Cioc ‘n’ roll. Un belgian a găsit modul de a „priza” ciocolata

Epoca Cioc 'n' roll. Un belgian a găsit modul de a „priza
Plăcerea de a consuma ciocolată a fost ridicată de un chocolatier belgian la rangul de dependență și exploatată comercial ca atare. Invenția sa, un dispozitiv prin care pudra de cacao în diverse amestecuri se poate „priza" ca desert, a ajuns într-un cele mai cunoscute restaurante din Anglia cu trei stele Michelin: The Fat Duck.

Dominique Persoone, un chocolatier belgian în vârstă de 46 de ani, a avut ideea dispozitivului prin care pulberea de cacao devine „prizabilă” în timp ce pregătea o petrecere Rollling Stone în 2007. Inspirația a venit din felul în care bunicul său obișnuia să consume tutunul, relatează Daily Mail.

Cum pudra de cacao, chiar și de foarte bună calitate, era însă „prea uscată”, Persoone a început să testeze amestecuri cu ghimbir și cu mentă până când a găsit combinația devenită astăzi un sofisticat desert. Inițial, a încercat cu chili, dând însă greș.

„Menta și ghimbirul îți gâdilă nările. Apoi, pudra de cacao urcă până la creier, unde rămâne, în timp ce menta coboară”, a descris Persoone senzația dată de dispozitivul său, combătând însă criticile că ar promova consumul de droguri. Chiar și așa, cutiile vin cu o recomandare de consum moderat.

În ultimii 7 ani, Persoone a vândut 27.000 de astfel de dispozitive, prețul unuia fiind de aproximativ 45 de euro.

Intrarea în restaurantele englezești și-a făcut-o pe mâna lui Heston Blumenthal, un celebru chef londonez. Proprietar al restaurantului The Fat Duck, Blumenthal a inclus în menu combinații cu pudră de cacao importată din Republica Dominicană ori din Peru.


Sursa video: ITN

Autor