Experiment: whisky maturat în spațiu
În cadrul cercetărilor pentru această metodă inovativă de învechire a whisky-ului, compania Santory a trimis șase mostre diferite în spațiu.
Santory a împărțit mostrele în două categorii, cele care urmează să fie învechite pe o perioadă de un an și cele care vor fi învechite pe o perioadă mai mare de doi ani.
Mostrele urmează să fie analizate pentru a se vedea care sunt concluziile pentru cele două categorii. În spațiu vor fi mai multe experimente pentru a se vedea cum se comportă alcoolul în condiții de gravitate scăzută și care este efectul asupra moleculelor, informează sciencealert.
Chiar dacă pare ciudat, nu este pentru prima dată când a fost trimis whisky în spațiu pentru a se vedea care sunt efectele asupra aromei sale. O echipă de cercetători din SUA au efectuat un experiment similar între 2011 – 2014, lansând o mostră de whisky în spațiu pentru o perioadă mai mare de 1000 de zile.
Concluziile nu au fost încă publicate.