O elevă dintr-o școală din Sussex, Marea Britanie, a făcut un experiment pe cât de simplu, pe atât de inedit și care vă va face să vă gândiți de două ori înainte de a utiliza cuptorul cu microunde, potrivit usahitman.com.
Ea a fiert apă în cuptorul cu microunde și separat, într-un ibric pe aragaz. După ce a răcit-o, a folosit apa pentru a uda două plante identice, timp de nouă zile. În a noua zi, planta pe care a udat-o numai cu apă ce fusese încălzită în prealabil la cuptorul cu microunde s-a uscat, în timp ce cealaltă plantă a crescut și s-a dezvoltat normal
Colegii ei au repetat experimentul și au obținut același rezultat.
Cercetătorii au atras atenția că la cuptoarele cu microunde nu radiațiile în sine sunt cele care ar trebui să ne îngrijoreze, ci modul în care acestea corup ADN-ul din mâncare, astfel încât corpul uman nu îl mai recunoaște.
Specialiștii au ajuns la concluzia că în cuptoarele cu microunde sunt distruse vitaminele, mineralele, proteinele și generează compuși radiolitici, care nu se găsesc în natură.
sursa foto captura usahitman.com
Cercetătorul William P.Kopp a realizat o listă a motivelor pentru care utilizarea cuptorului cu microunde ar trebui redusă:
1. Consumul pe termen lung de mâncare încălzită la microunde duce la apariția unor leziuni pe creier.
2. Corpul uman nu poate metaboliza produșii rezultați în urma expunerii alimentelor la microunde.
3. Producerea de hormoni la bărbați și femei este afectată de consumul de alimente încălzite la microunde.
4. Produșii rezultați în urma folosirii cuptorului cu microunde au efecte pe termen lung asupra corpului uman.
5. Mineralele, vitaminele și nutrienții de la mâncarea încălzită la microunde sunt alterate astfel încât organismul uman nu beneficiază de ele sau profită de ele într-o măsură mult mai redusă.
6. Mineralele din legumele introduse la microunde sunt alterate de radicali liberi ce pot produce cancer.
7. Mâncarea expusă la microunde cauzează tumori la stomac și intestine. Aceasta ar putea explica rata mare de cancer la colon în Marea Britanie și SUA.
8. Consumul prelungit de alimente încălzite la cuptorul cu microunde poate duce la apariția celulelor canceroase în sânge.
9. Sistemul imunitar poate fi slăbit în urma consumului prelungit de alimente expuse la microunde.
10. Pierderi de memorie, scăderea capacității de concentrare, instabilitate emoțională, o scădere a gradului de inteligență sunt alte efecte ce apar în urma consumului prelungit de alimente expuse la microunde.