FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu: Friptură de miel cu sos de legume
FRIPTURĂ DE MIEL. Friptură de miel cu sos de legume
FRIPTURĂ DE MIEL. Ingrediente:
300 g morcov
300 g ceapă galbenă
300 g țelină
800 g pulpă de miel
400 ml vin alb sec
Piper boabe
Foi de dafin
Sare
150 g unt
FRIPTURĂ DE MIEL. Mod de preparare:
Toate legumele se tăie cuburi, se așează în tavă și se dau la cuptor la foc tare. Se lasă un pic până se rumenesc și se caramelizează. Între timp, pulpele de miel se prăjesc în tigaie cu puțin ulei de măsline, 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealaltă și se condimentează cu sare grunjoasă și puțin piper fin.
Se așează apoi pulpele în tavă cu legumele caramelizate. Se adaugă vinul, foile de dafin și piperul boabe, apoi se completează cu apa până se acoperă pulpele. Se pune deasupra folie de aluminiu și se dă la cuptor la temperatură mică (aprox. 140-maxim 160 de grade), timp de 3-4 ore. Se scot de la cuptor, se verifică carnea și se mai lasă la cuptor încă 5 minute la 200 de grade, fără folia de aluminiu pe deasupra. Apoi se scot din cuptor, iar carnea se pune deoparte. Restul legumelor și sosul format în tavă se pun în blender și se pasează bine. Se pune compoziția obținută pe foc cu încă puțină apa că să se fluidizeze sosul, se lasă să fiarbă, se oprește focul, apoi se pun 150 g de unt în compoziție și se amestecă bine. Sosul de legume se servește lângă pulpele de miel.
Drept garnitură recomand fie cușcuș, linte, fie cartofi copți sau spanac gătit în unt.