Fructele care te scapă de infarct
Păducelul este o plantă folosită încă din antichitate, prima mențiune a acestuia apărând la medicii greci. În Evul Mediu, păducelul era folosit atât în medicină cât și în alchimie. Mai târziu, în secolul XlX famaciștii au realizat primele extracte de fructe de păducel, în alcool, folosite contra tulburărilor de ritm cardiac sau contra puseelor de hipertensiune. În prezent, proprietățile sale sunt recunoscute mai ales pentru tratarea bolilor cardiace, a tulburărilor circulatorii sau emoționale.
Fructele de păducel se consumă, în special, sub formă de ceai. La rândul său, siropul de păducel este un excelent remediu pentru sistemul nervos, având un puternic efect calmant și pentru psihic. Consumat sub formă de sirop, păducelul este excelent tonic cardiac și susținător de efort. Medicii au stabilit, că extractul de fructe de păducel este deosebit de benefic pentru cardiaci, dar și pentru cei care fac eforturi fizice sau intelectuale intense.
Pentru prevenirea infarctului, prima cauză de deces la nivel mondial, nu există un remediu natural care să aibă o acțiune atât de complexă ca păducelul. Un studiu realizat de medicii francezi a arătat că peste 65% dintre pacienții cadiaci au avut o stare mult mai bună după un tratament intensiv cu păducel și că administarea pe termen lung scade incidența infarctului, cu mai bine de 40%, inclusiv la persoanele hipertensive, care suferă de tulburări de ritm cardiac ori care au valori ale colesterolului și ale trigliceridelor mărite.