Prima pagină » Magazin » Fructele uscate: calorii și beneficii

Fructele uscate: calorii și beneficii

Fructele uscate: calorii și beneficii
Beneficiile nutriționale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porția recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcție de sezon, cele uscate oferă o alternativă convenabilă oricând. Fructele sunt deseori folosite în diete și programe de slăbit. Cu toate acestea, beneficiile nutriționale ale fructelor uscate nu sunt atât de clare.

Procesul de uscare îndepărtează și câteva vitamine solubile în apă, inclusiv vitaminele B, C, precum și alți antioxidanți. Problema adevărată în cazul fructelor uscate este cantitatea de zahăr și carbohidrați conținută. O ceașcă de caise tăiate bucăți are 74 de calorii, în timp ce o ceașcă de caise uscate are 212 calorii. Prin urmare, consumul de fructe uscate pentru nutrienții aduși vine și cu calorii în plus, însă această comparație nu este tocmai îndreptățită din moment ce majoritatea oamenilor nu ar mânca o ceașcă întreagă de caise uscate, scrie hubpages.com.

Nu toate fructele uscate sunt la fel, iar unele sunt mai bune decât altele din punct de vedere nutrițional.

O altă problemă este că multe dintre acestea conțin conservanți cum ar fi sulf și sulfiți, care pot declanșa reacții alergice și atacuri de astm.

Cu toate că în general nu sunt mai sănătoase decât fructele proaspete, cele uscate au și multe beneficii, precum:

-sunt ușor de folosit și pot fi adăugate la multe feluri de mâncare în care nu am putea folosi fructe proaspete;

– sunt o sursă bună de fibre

– nu se strică repede și ocupă un spațiu mic de depozitare

– reprezintă o gustare sănătoasă atunci când e consumată în cantități mici

Cele mai bune fructe uscate ca valoare nutrițională sunt smochinele, caisele, prunele și piersicile, în timp ce la polul opus se află merele, perele și bananele.

Fitday.com a făcut o lista cu cele mai sănătoase fructe uscate, care este foarte folositoare dacă doriți să faceți o comparație între caloriile și nutrienții pe care le au fiecare. O porție de fructe este socotită la o jumătate de ceașcă.

Piersicile – o porție, adică ½ ceașca, conține 191 de calorii; 6.5 grame de fibre; 34% din necesarul de vitamina A, 18% din necesarul de fier, dar și potasiu, cupru și niacin.

Merele – ½ ceașca conține 104 calorii; 3.5 grame.

Caisele – ½ ceașca conține 156 de calorii; 4.5 grame; 47% din necesarul zilnic de vitamina A, potasiu, vitamina E și cupru.

Prunele – ½ ceașca contine 223 de calorii, 0 grame de fibre, 2.5 grame de proteine și 13% din necesarul zilnic de fier.

Smochine – ½ ceașca conține 185 calorii; 7.5 grame de fibre, calciu, magneziu, fier, potasiu.

Merișoare – ½ ceașca conține 185 de calorii; 3 grame de fibre, fitonutrienți.

Stafide – ½ ceașca conține 217 calorii; 2.5 grame de fibre; 2 grame de proteine, potasiu și magneziu.

Pere uscate – ½ ceașca conține 236 de calorii; 7 grame de fibre, vitamina C, fier, vitamina K, cupru.

Autor