Prima pagină » Magazin » Gheața din băuturile servite în cele mai populare localuri din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa din vasul de toaletă

Gheața din băuturile servite în cele mai populare localuri din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa din vasul de toaletă

Gheața din băuturile servite în cele mai populare localuri din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa din vasul de toaletă
Gheața folosită de cele mai populare restaurante și fast-food-uri din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa din toalete

Gheața folosită de cele mai populare restaurante și fast-food-uri din Marea Britanie conține mai multe bacterii decât apa din toalete. Aceasta este concluzia la care au ajuns jurnaliștii de la Daily Mail, în urma unei investigații.

Cotidianul britanic scrie că gheața servită în șase din zece cele mai faimoase restaurante din Regatul Unit, printre care se numără McDonald”s, Burger King, KFC, Starbucks, Cafe Rouge și Nando, conține mai multe bacterii decât mostrele de apă luate de ziariști din vasul de toaletă.

Potrivit experților citați de Daily Mail, motivul pentru care gheața servită în băuturi este mai murdară decât apa din vasul de toaletă stă în frecvența cu care se curăță mașina de făcut gheață.    

În cazul unora dintre restaurante gheața avea un număr dublu de bacterii față de apa din vasul de toaletă. Acestea au fost considerate un „pericol pentru populație”, potrivit unui laborator britanic, mai scrie Daily Mail.

Pentru a ajunge la aceste conculzii jurnaliștii britanici au prelevat dintr-o serie de restaurante probe atât cu gheață, cât și cu apa din WC. Probele au fost duse la un laborator, unde au fost examinate. Rezultatele au arătat că gheața folosită la Burger King avea 260 de microorganisme, în timp ce apa din vasul de toaletă era la fel de curată precum și apa de băut; la McDonals”s s-a constata că gheața avea 1.400 de microorganisme, în timp ce în apa din WC s-au descoperit 260 de bacterii; la KFC testele de laborator au arătat că gheața servită în băuturi avea 1.100 de bacterii, în timp apa din WC avea o singură bacterie.  

Unele din restaurante au negat acuzațiile aduse de The Mail on Sunday, în timp ce altele au dat vina pe angajații care au manipulat cuburile de gheață cu mâinile murdare.