Vă amintim în această perioadă despre ghimbir pentru că acum, mai mult ca oricând este recomandat: ne confruntăm pe de o parte cu frigul care accentuează afecțiunile reumatice, pe de altă parte cu probleme digestive specifice sărbătorilor.
Atât pentru digestie, cât și pentru reumatism, ghimbirul poate face minuni.
Ghimbirul – proprietăți și beneficii
Istoria l-a pus la loc de cinste: în Asia, ghimbirul era folosit cu încredere în medicină pentru a trata inflamațiile stomacului, stările de greață sau chiar diareea.
Încă din secolul I, era catalogat o plantă medicinală cu efecte sigure pentru problemele reumatice.
De-a lungul timpului, după zeci de studii care l-au avut în centrul atenției pe bătrânul ghimbir, oamenii de știință au conchis: ghimbirul este mai mult decât un remediu tradițional, este aproape un medicament în chimioterapie, sarcină, artrită reumatoidă, osteoartrită, dureri musculare, digestie, stări de greață.
Conține aproape 500 de compuși ce aduc beneficii organismului și 13 efecte de vindecare sau ameliorare.
Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamații ale gâtului, laringită, tuse.
Pentru durerile de stomac, îl puteți consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur și simplu sub formă de pudră amestecată cu răsină.
În cazul unor indigestii și inapetențe, mai ales dacă ați făcut un ușor exces culinar la masa de Crăciun, amestecați suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie și sare și consumați amestecul întotdeauna înainte de mese.