Prima pagină » Magazin » Grătar mai accesibil, pentru cine îl poate mânca: Cel mai ieftin sortiment de „carne” ar putea fi obținut din insecte

Grătar mai accesibil, pentru cine îl poate mânca: Cel mai ieftin sortiment de „carne” ar putea fi obținut din insecte

Grătar mai accesibil, pentru cine îl poate mânca: Cel mai ieftin sortiment de „carne
Potrivit unui raport publicat de specialiști americani din industria alimentară, cererea tot mai mare de alimente ar putea fi suplinită într-un mod mai eficient și cu un impact mai redus asupra mediului înconjurător procesând materia primă obținută de pe urma coloniilor de insecte crescute în condiții de laborator.

Spre deosebire de fermele tradiționale de animale, cele care vor găzdui colonii de insecte modificate genetic pentru a produce tipul de „carne” dorit pentru consumul uman ocupă mai puțin spațiu,  necesită mai puține resurse (ex. apă, nutrienți) și produc mai puține deșeuri care se afecteze mediul înconjurător, transmite Go4it.

Ideale pentru producția de masă, fermele de insecte ar fi mult mai compacte decât cele clasice și mai ușor de automatizat folosind sisteme robotizate. Pe lângă provocarea deloc ușoară de a convingea oamenii să consume preparate din carne obținute de pe urma culturilor de insecte, un alt obstacol este perfecționarea unor metode pentru procesarea la scară industrială a cărnii, astfel încât produsul rezultat să preia textura și gustul preparatelor din carne tradiționale (ex. hamburgeri de porc, vită, carne de pui, etc.)

Citește continuarea…

Foto: Pixabay