Consumul de cacao la nivel mondial depășește 3 milioane de tone pe an, potrivit datelor World Cocoa Foundation. Cererea mondială continuă să crească, în parte datorită cererii tot mai mari de dulciuri de pe piețele emergente.
Piața totală de ciocolată a avansat cu 13% în perioada 2010-2015, atingând 101 miliarde de dolari, indică datele Euromonitor. Totuși, piața a stagnat în Europa Occidentală, în parte din cauza temerilor în creștere legate de efectele zahărului asupra sănătății. În medie, un european sau american consumă în jur de 5,2 kg de ciocolată pe an, potrivit Erste Asset Management.
Contractele futures pe cacao au înregistrat o creștere constantă din 2013, exceptând un declin scurt înregistrat la începutul acestui an. BMI Research anticipează că prețurile o vor lua în jos până în 2019, în condițiile în care oferta crește mai rapid decât cererea. Acest lucru se datorează unui reviriment al producției în Africa de Vest.
Citește în continuare pe zf.