Berea îi ajută pe băutori să aibă oase mai puternice, conține vitamina B6, vitamina B2 și acid folic . Ea ajută, în teorie, la blocarea unor substanțe numite carcinogene rezultate în urma prăjirii alimentelor la tigaie. Pe de altă parte, vinul este bun pentru inimă, un compus din vinul roșu ajutând la prevenirea apariției cheagurilor de sânge și reducând colesterolul. Vinul scade și riscul de apariție a diabetului de tip 2, a cataractei și a cancerului de colon. Acesta poate preveni, totodată, arsurile solare, potrivit comparecamp.com.
Berea este mult mai consumată decât vinul. La nivel mondial, se beau anual 187 de miliarde de litri de bere și doar 24 de miliarde de litri de vin. Pe primul loc în topul celor mai mari piețe de bere se găsește cea din China, aceasta fiind urma în top de piețele locale din Statele Unite, Brazilia, Rusia și Germania.
Infografic: comparecamp.com
Cei mai mari băutori de bere din lume sunt europenii. Cehii se află în fruntea clasamentului, urmați de austrieci, nemți, estonieni polonezi și croați. Românii se află și ei printre marii amatori de bere poziționându-se pe locul al zecelea în clasament. La polul opus, pe primul loc în rândul consumatorilor de vin se găsesc locuitorii din Vatican, aceștia fiind urmați de cei din Andora și din Franța.
Infografic: comparecamp.com
Cele mai bine vândute branduri de bere din lume sunt Snow, Tsingtao, Bud Light, Budweiser și Skol, în timp ce la capitolul vinuri pe primele locuri se găsesc mărcile Barefoot, Gallo, Concha y Toro, Hardys și Yellow Tail.
Infografic: comparecamp.com
Berea cu cel mai mare conținut de alcool raportat la volum este Barleywine (15%), aceasta fiind urmată de Stout (10%) și de India Pale Ale (7%). Vinul cu cel mai mare conținut de alcool este considerat Sherry (22%), acesta fiind urmat de Port (20%).