În general, scorțișoara se recomandă persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Nutriționiștii văd în scorțișoară un înlocuitor al zahărului, asta pentru că renumitul condiment reduce nevoia de dulce și taie pofta de mâncare. Deoarece echilibrează glicemia, scortișoara deține un rol important și în prevenirea diabetului.
Pe lângă toate astea, consumat cu moderație, dar constant, renumitul condiment îmbunătățește memoria și puterea de concentrare, dar îți dă și o notă de optimism. Ceaiul de scorțișoară stimulează circulația sângelui, dar previne și răceala. Se obține prin fierÂberea unei jumăÂtăți de linguriță de scorțiÂșoaÂră într-o cană de apă.
Dacă ai probleme cu căderea părului, îți poți face din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere și o linguriță de scorțișoară o cremă pe care o poți aplica pe cap. PasÂta obținută din trei linguri de miere și o linguriță de scorÂțișoară pudră te poate scăpa și de coșuri.