Joe Satriani revine în România

Joe Satriani revine în România
Publicat: 22/04/2015, 12:33

În urma succesului uriaș înregistrat la București, în anul 2013, când a concertat pentru prima dată în prezența celor peste 4.000 de spectatori extaziați ce au umplut Sala Palatului din Capitală până la refuz, Joe Satriani a adăugat România pe lista turneului european „The Shockwave Tour” din acest an, informează un comunicat MEDIAFAX.

Pe 12 octombrie, legendarul Joe Satriani va concerta la Sala Polivalentă din București, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară), fiind însoțit de cele patru celebre chitări ale sale.

Show-urile programate în cele două orașe vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate și mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care „The Crush of Love”, „Satch Boogie”, „Shine On American Dreamer”, „Cryin'” și „Always with me, always with you”, de altfel, cea mai iubită piesă din repertoriul artistului.

Satriani și-a câștigat prestigiul internațional după lansarea albumului „Surfing with the Alien”, în 1987. Chitaristul ajunge în România după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy și numeroase alte trofee.

Și-a început cariera prin a preda chitara și i-a avut ca elevi, printre alții, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) și Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la București au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate prin Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărturești, Humanitas și online prin www.eventim.ro, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc.

Cei interesați își pot procura biletele din timp, profitând de perioada de presale valabilă până la data de 30 iulie inclusiv, când prețurile vor fi de 195 de lei (VIP), 155 de lei (categoria I), 115 de lei (categoria a II-a), 95 de lei (categoria a III-a) și 75 de lei (categoria a IV-a).

Începând din 1 iulie, prețurile acestora vor fi majorate astfel: 225 de lei (VIP), 185 de lei (categoria I), 135 de lei (categoria a II-a), 115 lei (categoria a III-a) și 95 de lei (categoria a IV-a).

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor și mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanți chitariști ai decadelor ’80 și ’90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toți acești muzicieni spun că „Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot auzi influența incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

De la lansarea „Surfing with the Alien”, albumul care i-a adus succesul comercial și l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat și Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoțit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internațional și a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia și Europa, cimentându-și reputația de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar și Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internațional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada și Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formație nouă a anului 2009.

În octombrie 2010, Joe Satriani și-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, „Black Swans and Wormhole Wizards”, apariție umată de turnee în America de Nord și Europa.

În paralel, în anul următor, al doilea album „Chickenfoot” a fost lansat, cu critici excelente, și a fost, de asemenea, urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial a avut loc în luna mai a anului 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță