Deși angajații KFC din Marea Britanie nu au dezvăluit toate ingredientele secrete folosite la prepararea pieptului de pui, acesta fiind de altfel unul dintre cele mai bine păstrate secrete din industria alimentară, Mirror publică o listă de ingrediente cu ajutorul cărora se poate replica ”rețeta secretă”.
Ideea e simplă: pieptul de pui trebuie curățat, umezit și apoi trecut prin celebrii ”fulgi” de la KFC, care dau aroma specifică. Fulgii sunt de fapt un amestec de firimituri de pâine, sare și condimente speciale. Conform sursei citate, mixtura de condimente de la KFC poate fi obținută dacă amestecăm următoarele: o jumătate de linguriță de cimbru, o jumătate de linguriță de busuioc, o jumătate de linguriță de oregano, o treime de linguriță de sare cu țelină, o linguriță de piper negru, o linguriță de muștar uscat, 4 lingurițe de paprika, 2 lingurițe de sare cu usturoi, o linguriță de ghimbir și 3 lingurițe de piper alb.
Apoi, puiul intră la prăjitorul sub presiune, de unde ajunge direct pe farfuriile clienților KFC.